Početna

Otvaranje Twinning Light projekta "Unapređenje izvješćivanja o otpadu u Hrvatskoj”

Agencija za zaštitu okoliša i Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj u ponedjeljak 3. lipnja 2013. predstavile su Twinning Light projekt "Unapređenje izvješćivanja o otpadu u Hrvatskoj".  Svečanost otvaranja projekta održana je u Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu.

Program otvaranja

Prilikom otvaranja projekta okljupljene su pozdravili predstavnik Delagacije EU u Republici Hrvatskoj, Davor Percan,  izaslanik za agrarna pitanja, šumarstvo i okoliš pri Veleposlanstvu Republike Austrije, Christian Brawenz, pomoćnik ministra za zaštitu okoliša i održivi razvoj Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Mario Obrdalj te ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša prof.dr.sc. Neven Voća.

IPA_waste_ravnatelj.JPG IPA_Waste_kick_off.JPG

Cilj ovog projekta s proračunom od 160.000,00 eura je potpora zaštiti okoliša a posebno razvoju sustava gospodarenja otpadom, na način da se unaprijedi izvješćivanje o gospodarenju otpadom te ojačaju kapaciteti Agencije za zaštitu okoliša.

Projekt će doprinijeti razvoju sustava prikupljanja podataka, usklađivanju prema odredbama i zahtjevima budućih izvještajnih obveza, posebno u području posebnih kategorija otpada kao što su ambalažni otpad, otpadna vozila te električni i elektronički otpad. Projektom će se ostvariti i unaprjeđenje postojećeg modela osiguravanja informacija o gospodarenju otpadom različitim dionicima.

Više informacija o samom projektu možete naći u info letku IPA 2009 Twinning Light projekt "Unapređenje izvješćivanja o otpadu u Hrvatskoj" koji je izradila Agencija za zaštitu okoliša.

  IPA_waste.JPG IPA_waste1.JPG