Početna

Edukativni program Diverterra

Uvodno o mobilnoj izložbi

logo

Mobilna izložba Diverterra pokriva teme zaštite prirode i okoliša s dodatnim fokusom na jednu od najvećih ugroza - klimatske promjene. Zamišljena je kao prenosiva izložba s multimedijalnim sadržajima na tabletima i panelima, uz korištenje didaktičkih pomagala te kroz popratnu radionicu kako bi se korisnicima približile teme i sadržaj izložbe. Sadržaji izložbe su namijenjeni za predškolski i rani školski uzrast (niži razredi osnovne škole). 

 

tableti i slušalice
Sadržaji mobilne izložbe pokreću s panela uz pomoć tableta (Foto izvor: Facebook JU Vukovarsko-srijemske županije, 2023)

Vrijednost programa je u obrazovnoj jezgri ponuđenoj na multimedijalnim vodičima – tabletima  – što djecu privlači da sadržaj konzumiraju u punini. Sadržaj čini priča o Hrvatskoj iznimnoj bioraznolikosti, a cilj je predočiti izazove suvremenog načina života, njihov utjecaj na iznimne vrijednosti naših karakterističnih ekosustava, uzroke i posljedice klimatskih promjena te prikazati ulogu i moć pojedinca, ali i zajednice u odgovornijem ponašanju, štedljivosti, održivom korištenju resursa te odvajanju otpada.

Osim tableta, djeca o važnosti zaštite prirode i okoliša uče na radionicama kroz igru – slaganjem puzzli i/ili bojanjem bojanki, a edukatori ih uče da razmišljaju o ciklusima u prirodi na primjeru hotela za kukce. Tako su tu osmišljena različita didaktička pomagala (bojanka, puzzle, „hotel“ za kukce) koja djeci dodatno približavaju sadržaj.

 

 

Više informacija o izložbi možete pročitati na sljedećim stranicama:

O čemu učimo kroz Diverterru

Gdje smo sve bili

Što o Diverterri kažu edukatori

Što o Diverterri kažu osobe u pratnji djece

Nastavak razvoja edukativnog programa "Diverterra"