Početna

Posjetiteljska infrastruktura u zaštićenim područjima

Godina izrade
2015
Status
U upotrebi
Korištena tehnologija
Java/GIS/PostgreSQL/Drupal
Detaljnije informacije
Dostupnost
Podaci su dostupni svim korisnicima, kroz prostorni preglednik na mrežnim stranicama Bioportala (www.bioportal.hr/gis) i putem WMS i WFS web servisa te djelatnicima u sektoru zaštite prirode (državna uprava, regionalna samouprava i javne ustanove u zaštiti prirode) kroz prostorni preglednik na mrežnim stranicama Internog portala (interni.bioportal.hr/gis).
Sadržaj

Skup prostornih podataka vezanih uz posjetiteljsku infrastrukturu i ponudu (atrakcije, aktivnosti, programi) u zaštićenim područjima, prikupljenih i obrađenih u okviru Izvješća o stanju prirode u RH od 2008. do 2012. i projekta PARCS „Jačanje institucionalne i financijske održivosti nacionalnog sustava zaštićenih područja” kojeg provodi Ministarstvo gospodarsva i održivog razvoja  uz potporu Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) te Globalnog fonda za okoliš (GEF). Svi navedeni podaci pohranjeni su u bazu Bioportala gdje se i redovno održavaju.

Pravna osnova
Ne postoji.
Podaci
Prostorni podaci o infrastrukturi (info objekti, poučne staze, poučne ploče) i ponudama vezanim uz atrakcije i aktivnosti kojima se posjetitelj može baviti unutar zaštićenih područja te programe (škola u prirodi).
Ciljani korisnici
Šira javnost, stručna javnost.
Kontakt osoba