Početna
Novosti
Novosti

Poslušajte glas prirode i dođite na nagradni kviz, radionice i koncert Stampeda na Zrinjevac!

U povodu obilježavanja Europskog dana mreže Natura 2000, Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj ove subote, 20. svibnja 2023., održava se veliko javno događanje na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Zrinjevac) od 10 do 14 sati u Zagrebu.

 

Za posjetitelje smo organizirali radionice i nagradne kvizove o bioraznolikosti i drugim važnim temama iz zaštite prirode, a za najmlađe (vrtićke i školske dobi) osmišljen je dječji kutak gdje će upoznati ugrožene vrste i zaštićena staništa kroz radionice i edukativne igre.

 

Posjetitelji će moći virtualno prošetati kroz 10 odabranih zaštićenih područja u sklopu edukativnog programa Diverterra. Uz Zavod za zaštitu okoliša i prirode te Uprave za zaštitu prirode (MINGOR) na velikom javnom događanju sudjeluje i 20 javnih ustanova u zaštiti prirode.

 

Za glazbenu zabavu na događanju pobrinut će se grupa Stampedo čiji koncert počinje u 12.30 sati.

 

Događanje je dio nacionalne kampanje „Poslušaj glas prirode!“ koja se provodi u sklopu projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000“. Cilj kampanje je potaknuti pozitivnu promjenu stavova i navika stanovništva u cilju zaštite prirode i očuvanja bioraznolikosti.

Tijekom događanja javnost će moći doznati sve o aktivnostima koje Republika Hrvatska provodi u svrhu očuvanja prirode i bioraznolikost među kojima je i upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.

 

Hrvatska je jedna od prirodno najraznolikijih zemalja u Europi. Želimo li je takvom sačuvati - poslušajmo glas prirode! Istoimena kampanja jedan je od ključnih komunikacijskih elemenata projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000“, najvećeg projekta osnaživanja sustava zaštite prirode u Hrvatskoj.

 

Vrijednost je  preko 24,7 milijuna eura, a Europska unija sufinancira ga s 85 % sredstava u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

 

Više o kampanji Poslušaj glas prirode!:

Web: https://glasprirode.hr/

FB: Glas prirode HR

IG: @glasprirodehr