Početna
Novosti
Novosti

Obavijest o produženju roka za podnošenje CBAM izvješća

Slijedom tehničkih problema u zadnjih tri dana koji su utjecali na nekoliko carinskih sustava EU, uključujući i funkcioniranje CBAM prijelaznog registra, Europska komisija je na svojim Internet stranicama objavila obavijest o mogućnosti podnoštenja zahtjeva za produženjem roka za podnošenje CBAM izvješća.

Za deklarante koji su imali poteškoće s izvješćivanjem i još nisu podnijeli svoje tromjesečno CBAM izvješće od 1. veljače u CBAM prijelaznog registru bit će dostupna funkcija koja će im omogućiti „zahtjev za odgođeno podnošenje“, dajući dodatnih 30 dana za podnošenje svog CBAM izvješća.

Deklaranti koji podnose prijave koji se ne susreću s tehničkim problemima i dalje mogu podnijeti CBAM izvješće do kraja izvještajnog razdoblja i u skladu s Provedbenom uredbom (EU) br. 2023/1773 mogu naknadno modificirati i ispraviti svoja prva tri CBAM izvješća do 31. srpnja 2024.

 

Više informacija na:

https://carina.gov.hr/vijesti/obavijest-o-produzenju-roka-za-podnosenje-cbam-izvjesca/13944

https://taxation-customs.ec.europa.eu/news/technical-issues-related-cbam-transitional-registry-and-import-control-system-2-ics2-2024-01-29_en