Početna
Aktualnosti
Aktualnosti

Dostupna je nova verzija mobilne aplikacije “Invazivne vrste u Hrvatskoj”

Obavještavamo korisnike mobilne aplikacije “Invazivne vrste u Hrvatskoj” i sve zainteresirane nove korisnike da je dostupna nova verzija mobilne aplikacije “Invazivne vrste u Hrvatskoj”.

Aplikacija je dostupna za Android, iOS i Huawei uređaje i može se besplatno preuzeti u mrežnim trgovinama Google Play (v.1.1.15), Apple Store (v1.1.16) i Huawei AppGallery (v1.1.15).

Korisnici koji već imaju preuzetu mobilnu aplikaciju “Invazivne vrste u Hrvatskoj” za korištenje nove verzije trebaju u postavkama upravljanja aplikacijama označiti ažuriranje aplikacije “Invazivne vrste u Hrvatskoj” . Trenutni korisnici također mogu ponovno preuzeti mobilnu aplikaciju iz mrežnih trgovina Google Play i AppStore.

Ažuriranjem aplikacije na najnoviju verziju dobiva se pristup najnovijim značajkama, čime se poboljšava cjelokupan korisnički doživljaj i stabilnost aplikacije.

Aplikacija Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja namijenjena je svoj zainteresiranoj javnosti. Osnovni cilj aplikacije je informiranje javnosti o invazivnim stranim vrstama radi boljeg razumijevanja opasnosti koje one predstavljaju za bioraznolikost, ali i važnosti njihovog praćenja i ranog otkrivanja u prirodi.

Svi podaci prikupljeni putem mobilne aplikacije “Invazivne vrste u Hrvatskoj” nakon validacije su javno dostupni na mrežnoj stranici Ministarstva www.invazivnevrste.hr i svima su dostupni za korištenje.

Aplikacija Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja izrađena je u sklopu projekta Uspostava nacionalnog sustava za praćenje invazivnih stranih vrsta (KK.06.5.1.01.0001) sufinanciranog od Europske unije iz Kohezijskog fonda, a razvijena je od strane tvrtki Span d.o.o. i Prehnit d.o.o. Sadržaj mobilne aplikacije isključiva je odgovornost Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.