Početna
Novosti
Novosti

Na Brijunima održan 12. Skup stručnih službi javnih ustanova

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu organizirala je 12. Skup stručnih službi javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže. Ove godine domaćin i suorganizator bila je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni. Skup je održan od 24. do 26. listopada 2018. godine u hotelu Neptun, Veliki Brijun. Skup su pozdravili dr.sc. Marno Milotić, ravnatelj JU NP Brijuni, dr.sc. Aljoša Duplić, voditelj Stručnih poslova za prirodu u HAOP-u te Igor Kreitmeyer, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike.

Na skupu je sudjelovalo 136 sudionika iz 46 organizacija primarno, predstavnika javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i  organizacija civilnog društva (Udruga BIOM i WWF Adria).

Održano je 30 prezentacija koje su pokrile različite teme povezane s upravljanjem zaštićenim područjima. Na početku Skupa djelatnici Hrvatske agencije za okoliš i prirodu i Ministarstva zaštite okoliša i energetike prezentirali su smjernice za rad javnih ustanova, novosti u zakonodavnom okviru i druge teme relevantne za sve JU kao i planirano u predstojećem razdoblju. Slijedile su teme o izazovima povezanim s aktivnom zaštitom, prednostima i izazovima uključivanja dionika, praćenjem vrsta, edukacijom, interpretacijom i upravljanjem posjećivanjem u zaštićenim područjima te ostalim aktivnostima i projektima institucija u sustavu.

Skup je uključio i terenski obilazak Malog Brijuna u organizaciji domaćina. Pod vodstvom djelatnika JU NP Brijuni sudionici su se upoznali s planiranim projektnim aktivnostima projekta „Novo ruho Brijuna“ te edukativnom stazom „Brijunske kamene priče“.

Najveći odaziv sudionika, tijekom 12 godina od kad se skup organizira, kao i rasprava u sklopu koje je naglašena važnost jačanja struke dodatni je pokazatelj važnosti Skupa.

Postignuta razmijenjena informacija i iskustava dragocjen je doprinos jačanju suradnji institucija u sustavu kao temelja jačanja zaštite prirode u Hrvatskoj.

  • Povezani članci
  • Slike/galerija
  • Dokumenti

Povezani članci

Trenutno nema sadržaja.

Slike/galerija

Dokumenti

Nema dostupnih dokumenata.