Početna
Novosti
Novosti

Kreće kampanja 'Poslušaj glas prirode' o očuvanju bioraznolikosti i ekološkoj mreži Natura 2000

Nacionalna medijska kampanja "Poslušaj glas prirode" kreće sutra i obuhvaća niz događanja za širu javnost čiju podršku za očuvanje prirode te razumijevanja uloge ekološke mreže Natura 2000 želimo pridobiti.  Aktivnosti ovog dijela projekta trajat će godinu dana.

 

Pozivamo građane da nam se pridruže na prvom javnom događanju ove kampanje, a povodom obilježavanja Svjetskog dana mora i oceana, u srijedu, 8. lipnja 2022., od 9 do 13 sati na Trgu Republike – Prokurative u Splitu.

 

Kroz višesatni program, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) i devet javnih ustanova koje upravljaju zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže Natura 2000 te nevladina udruga Sunce iz Splita, posjetiteljima će predstaviti važnost očuvanja prirode i bioraznolikosti uz aktivnosti koje provode u tu svrhu. Posjetitelji će moći sudjelovati u nagradnim kvizovima o zaštiti prirode i osvojiti brojne nagrade. Za najmlađe sudionike vrtićke i školske dobi, organizirani su brojni interaktivni sadržaji na štandovima i u dječjem kutku - s odgovarajućim nagradama.

 

Događaj je jedan od niza aktivnosti koje MINGOR provodi u okviru OPKK projekta "Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000".