Početna
Novosti
Novosti

HAOP s Diverterrom na Zagrebačkom energetskom tjednu

HAOP je prvi puta javno predstavio mobilnu komponentu inovativnog Informacijsko-edukativnog centra (IEC) „Diverterra“, na završnoj manifestaciji ovogodišnjeg Zagrebačkog energetskog tjedna, na Trgu bana Josipa Jelačića, u subotu, 12. svibnja.
Mobilna izložba, točnije virtualni muzej, na poučan, ali i zabavan način djeci predškolske i školske dobi približava tematiku zašite okoliša i prirode, te klimatskih promjena, u što su se uvjerili najmlađi Zagrepčani koji su imali priliku pogledati dio sadržaja putem tablet uređaja.

Potvrđuje se uloga „Diverterre“ kao izvrsnog okruženja u kojem će mlađi naraštaji biti aktivno uključeni i pritom učiti obrazovne sadržaje, kako bi se koncept održivog razvoja integrirao u njihov svakodnevni život.
Uspostavom „Diverterre“ kao budućeg modernog i inovativnog Informacijsko-edukativnog centra u Zagrebu, po prvi puta će se na jednom mjestu ove teme objediniti i biti predstavljene korištenjem najboljih dostupnih tehnologija. Centar za sada ima mobilnu komponentu koja omogućava edukatorima da dio programa kroz virtualnu izložbu predstavljaju djeci u svim krajevima Hrvatske, kako je planirano od sljedeće školske godine.

U subotu, 19. svibnja 2018., sadržaj virtualnog muzeja bit će prezentiran i u Parku Maksimir, od 11 do 17 sati, u sklopu Dana bioraznolikosti.

Sve novosti vezane uz rad Diverterre možete primati putem Facebook stranice – Diverterra.

  • Povezani članci
  • Slike/galerija
  • Dokumenti

Povezani članci

Trenutno nema sadržaja.

Slike/galerija

Dokumenti

Nema dostupnih dokumenata.