Početna
Novosti
Novosti

HAOP na konferenciji o održivom gospodarenju otpadom

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu bila je partner konferencije "Održivim gospodarenjem otpadom do čistog okoliša", koja je u organizaciji udruge „Nikola Tesla – genij za budućnost“ održana 11. srpnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Na panel raspravi dionici u sustavu gospodarenja otpadom raspravljali su o nužno potrebnim reformama sustava gospodarenja otpadom, prijelazu s linearnog na kružno gospodarstvo, te odgovarajućim rješenjima i tehnologijama za smanjenje količina komunalnog otpada.

Predstavnica HAOP-a na panelu, Jasna Kufrin, istaknula je kako „Agencija pomaže u  praćenju provedbe propisa i ostvarenja nacionalnih ciljeva u području gospodarenja otpadom osiguravanjem što kvalitetnijih podataka“. Podsjetila je kako je HAOP, uz osnovnu ulogu prikupljanja podataka, vođenja baza i izvješćivanja, prošle godine pokrenuo i Portal sprječavanja nastanka otpada, koji objavljuje novosti iz tog područja, primjere dobre prakse te promovira informativne aktivnosti.

Kufrin je u prezentaciji prikazala najvažnije podatke o gospodarenju otpadom u Hrvatskoj te dala osvrt na obveze i ciljeve koje donosi novi paket propisa o kružnom gospodarstvu. Zaključila je kako za ostvarenje ciljeva i provedbu propisanih mjera postoje značajni izazovi koji su djelomično uzrokovani i nedostatkom odgovarajuće infrastrukture za skupljanje i obradu otpada, a za čije rješavanje je potrebno relevantno znanje, odgovarajuće vrijeme, ali i dostatna financijska sredstva.

  • Povezani članci
  • Slike/galerija
  • Dokumenti

Povezani članci

Trenutno nema sadržaja.

Slike/galerija

Dokumenti

Nema dostupnih dokumenata.